"Pomáhám na svět dětem, o nichž už často nikdo nevěřil,
že ještě mohou přijít.
Nejste v tom sami, jsem v tom s vámi."

Proč ráda používám hypnózu (a proč si ji zamilujete i vy)?

Hypnóza často vzbuzuje obavy nebo rozpačité reakce. Věřte, je naprosto bezpečná a u léčby (ne)plodnosti se stává velmi užitečným podpůrným nástrojem...

Když se obrátím o pomoc k výkladovým slovníkům a encyklopediím, popíšu vám hypnózu jako terapeutickou metodu, jež s pomocí změněného stavu vědomí dokáže vyléčit například úzkosti, zahojit traumata, zbavit závislostí, ale také skvěle uvolnit tělo i mysl. A to je vlastně jeden z hlavních důvodů, proč hypnózu používám. Při léčbě (ne)plodnosti si páry musí projít řadou zásadně stresujících situací. Jenomže stresované tělo není schopné početí. A tak, abychom se vymotali z tohoto začarovaného kruhu, potřebujeme účinný nástroj.

Hypnóza předpokládá pochopitelně vaši hypnabilitu. U každého je schopnost nechat se zhypnotizovat jinak velká. Největší je u dětí a s věkem pak klesá. Nicméně, pokud je tu jen malá šance a vidím, že by hypnóza mohla pomoci, používám ji.

Je skvělým nástrojem tam, kde lékaři říkají, že jste objektivně v pořádku, kde a je třeba hledat subjektivní, v podvědomí skryté důvody. Hypnóza pomáhá vyléčit traumata, odhalit bloky, které vědomě nepřipouštíte, ale jež početí podvědomě nedovolují. Hypnóza vědomí dokáže obejít, nenechá vás lhát nebo něco skrývat. Blok díky ní proto snadno najdeme a také odstraníme, což je ještě zásadnější než jeho pojmenování. To všechno v řádu desítek minut, bez dlouhého trápení se minulostí nebo nějakými domnělými chybami.

Protože má vysoce relaxační účinky, používám hypnózu také pro uvolnění těla před zásadními zákroky na klinikách, pokud klient(k)y na jejich přání doprovázím. Pravdou je, že zpočátku se na to lékaři dívali skepticky. Poprvé se mi podařilo přesvědčit je asi před pěti lety v Českých Budějovicích. Ale od té doby to funguje velmi dobře. Klientky se například během pouhých deseti minut před zákrokem v hypnóze zklidní, uvolní. Také pak nedochází k tzv. vaginismu (stažení se v oblasti vagíny), klientka si zákrok v klidu prodýchá. A její celkový klid pak pomáhá i samotnému uhnízdění vajíček, pokud jde právě o tuto proceduru.

Důležité je říct, že hypnózu ukončuji těsně před zákrokem, ten klientka již plně prožívá. Je zcela při vědomí, ve spojení se svým tělem, dokáže jej dobře nacítit a lépe spolupracuje. V hypnóze jako takové zákroky nikdy neprobíhají!!!

Zpět na přehled článků

2018 © Fertility Coach - Renata Novická. Všechna práva vyhrazena.